Quantcast
Channel: Artemisias Verden
Viewing all articles
Browse latest Browse all 1281

Bokmøte med Aschehoug i Trondheim 19.10. Bokbad med Unni Lindell og Ketil Bjørnstad/ Bokbad med Ketil Bjørnstad og Anne Grosvold 20.10.

$
0
0
Det er litteraturfestival i Trondheim denne uka, men det har også vært to forlagsmøter. Tidligere i uka var jeg på Gyldendals møte, den 19.10 var jeg på Aschehoug sitt. De hadde med Ketil Bjørnstad og Unni Lindell som forfattere. Ketil Bjørnstad forlenget sitt opphold for å delta i bokbad på litteraturfestivalen med Anne Grosvold på Dokkhuset. Her kommet en liten rapport om begge begivenhetene.



Unni Lindell og Ketil Bjørnstad bokbades av salgsjef Kjersti Myre Lessum.




Kjedeansvarlig Asbjørg Engebø Rystad er den ene av de to forlagsrepresentantene som presenterer høstens bøker. Først får vi et titt på aktuell skjønnlitteratur.



Aschehoug har også i år lovende debutanter. Brødre av Erling F. Guldbrandsen er en roman de har store forventinger til. Boka har allerede fått gode kritikker, og den kan jeg tenke meg å lese.


 Aschehoug har tre bøker i sin katalog som har blitt nominert til Bokhandlerprisen 2016, noe de naturlig nok er kjempestolte av. Den ene boka er romanen Gaven av Ellen Vahr. Den er basert på historien om Anne Brannfjell, husmannsdatteren som ble Norges mest kjente kloke kone. Dette er Vahrs første roman.

Iben Aakerlie ble nominert for sin barnebok Lars er Lol. Hun er også debutant.  Ketil Bjørnstad ble nominert for Syttitallet. Gratulerer til dem alle.

T.h. over er bilde av romanen Hjertet er en ensom jeger. Det er en nyutgitt eldre roman, som skal være svært god. Den er kalt en blanding av Stoner og Drep ikke en sangfugl.


Min venn pingvinen virker som en skjønn liten roman, om en liten pingvin som ble funnet alene på en strand full av oljesøl, vekk fra flokken sin. Den ble tatt vare på av Tom Michell, som har skrevet historien. Michell var på reise i Argentina i 1975 og fant den lille pingvinen som han har skrevet om.
Denne boka fikk vi leseeksemplar av, og jeg ser frem til å lese den.

Kjedeansvarlig Siv Helen Kjelstrup-Andersen presenterte Min venn pingvinen.



 En annen bok som allerede har fått mye oppmerksomhet og gode anmeldelser er Ivo de Figueiredos familiefortelling En fremmed ved mitt bord. Dette er historien om hans far som var flyktning, om å være fremmed i et annet land.  Dette er også en bok jeg ser frem til å lese, og jeg har også sikret meg en billett til et bokbad med forfatteren i Trondheim i november.



Forlaget har kommet med en ny serie som kalles Sidespor. Dette er bøker som er på siden av bestselgerne og de bøker som folk flest plukker opp, bøker som lett kan havne i skyggen. Hundevakta er romanen som en gresk sjømann, som virket veldig interessant, faktisk. Noteres.



Lyrikk må også være med på et høstmøte, og her er noen av Aschehougs utvalgte.



Sigrid av Johanne Hildebrandt er den første boka i en serie på fire. Jeg har lest Frøya, Idun og Saga i Sagaen om Valhall tidligere, og de var aldeles nydelige. Så denne nye serien må jeg også ta en titt på.



Krim har Aschehoug en del av og de har mange gode forfattere i stallen sin, bla.a. Tom Egeland, og Øystein Wiik. Wiik er ute med Skorpionen, en ny bok om Tom Hartmann. Den har jeg liggende her, lånt fra biblioteket, så den må leses snart. Jeg har lest et par av de andre Hartmannbøkene og de er fornøyelige.



Jorunn Thørring er også en svært dyktig forfatter. Jeg har lest alle bøkene om Aslak Eira, men ingen om Orla Os. Den tredje krimromanen om Orla Os er nå ute, og den må jeg få med meg.



Jørgen Brekke har hatt stor suksess med sine voksenkrimromaner om Odd Singsaker og Nils Beyer. Han har nå også startet på en barn- og ungdomserie i sci-figenren. Det virker som en trend at flere etablerte krimforfattere også skriver spenningshistorier for barn og ungdom, nå også altså Jørgen Brekke.



Etter bokpresentasjonene ble det en kort pause for påfyll av drikke eller annet, før det ble bokbad med Unni Lindell og Ketil Bjørnstad. Salgssjef Kjersti Myre Lessum var en glimrende bokbader og det ble mye latter både på scenen og i salen.

Foruten å snakke om sine bøker og forfatterskapet sitt, snakket de også om det å ha angst og om sine katter Knut og Kaos. De er begge veldig morsomme, og det ble et fornøyelig bokbad.
Bjørnstad fikk også spørsmål om hvorfor han trodde at en bok som Syttitallet ble nominert til Bokhandelprisen, den er jo så tykk. Han var veldig takknemlig og glad for at han ble nominert og trodde det hadde noe med at så mange hadde opplevelser fra Syttitallet og det var mye historie fra den tiden som også er spennende for andre.  Det var Cubakrise og frykt for atombomben, noe som formet oppveksten til en hel generasjon.



Etterpå var det mulighet for signering. Her sitter forfatterne, og Isabella står bakerst i køen.



De flotte bøkene i uglenettet som vi var så heldige å få. Jeg gleder meg veldig til å lese dem alle sammen. Syttitallet har jeg hørt ca 180 sider av på lydbok, men det går for tregt, så jeg er veldig glad for å ha fått papirutgaven.






Beathe var på bokmøte i Bergen og har blogget om det her, og Tine her
-------


Dagen etterpå, torsdag 20.oktober var Ketil Bjørnstad igjen å se i Dokkhuset i Trondheim, da i et bokbad med Anne Grosvold om Syttitallet. Jeg kjøpte billett for en god tid tilbake, sammen med Randi og Pål.  Det var temmelig fullt i salen. Det var også satt inn et flygel som Bjørnstad var veldig fornøyd med. Han serverte musikalske godbiter mellom snakkingen. Både Grosvold og Bjørnstad er slagferdige og humoristiske og det ble også en fornøyelig kveld. Lysforholdene var vanskelige, da det var helt mørkt i salen, så bildene ble udugelige. Jeg legger heller inn en link til Randis blogg der hun har skrevet om arrangementet.
---

Viewing all articles
Browse latest Browse all 1281